2015. február 4., szerda

Toot - Programozás tanulás hangokkal

A Primo csapat következő nagy dobása a Toot nevű játék lesz, melyet a Primo-hoz hasonlóan szintén a 3-6 éves korosztály számára találtak ki. Az óvodás gyerekek számára a legfontosabb, hogy az egyes utasítások szekvenciális végrehajtását megértsék, így ezt a játékot is ennek a játékos gyakorlására fejlesztették ki. Az eddig bemutatott játékoktól eltérően itt most nem izgő-mozgó robotokat kell beprogramozni, hanem a hangoké és a szavaké lesz a főszerep.


A játék 8 darab fadobozkából áll, amelyekben egy-egy mikrofon és hangszóró kapott helyett. A gyerekek hangja rögzítésre kerül amint belebeszélnek vagy énekelnek a kockákba, majd a felvett minta egy rázás hatására visszajátszható. A játék szépsége, hogy a szemüveges bajuszos  kocka után (kezdő pont) ezek a kockák egymás után lerakhatók majd a bajuszos kockán lévő gomb megnyomásával a felvett hangok egymás után lejátszhatók. De ez még nem minden, játszhatunk még vele a memóriakártyákhoz hasonló hangalapú párkeresést is vagy párosítós (kutya - ugatás) játékokat is. Opcionálisan egyébként a mobil telefonnal is összeköthető a játék, ahonnan például a memória vagy a párosítós játékokhoz szükséges hangokat tölthetjük be a kockákba.

Ami tetszett:
  • Talán ez az első bemutatott játék, amit egy 3 éves gyereknek már oda mernék adni, hogy lekösse a figyelmét
  • Kreatív ötlet az utasítások szekvenciális végrehajtásának megtanításához
  • A játékhoz nem feltétlen szükséges számítógép vagy mobil használata
  • Többféle játék is játszható vele
Ami nem tetszett:
  • Ha nem lesz valami központi kockatöltő állomás, akkor elég macerás lesz töltögetni a dobozokban lévő elemeket ha lemerülnek. :(
  • Az ár még nem ismert, de szerintem az is ide fog tartozni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.